Adobe Illustrator voor beginners en hobbyisten

Of u nu een hobbyist of een professional in the making bent, elke fotograaf of designer heeft er mee te maken, adobe illustrator. Ook als professionele fotograaf is adobe illustrator een aanvulling voor het programma photoshop, als u graag een brochure, logo, flyers etc. wilt maken. Echter is adobe illustrator een erg ingewikkeld programma met vele knopjes en tools. Daarom geven wij je in dit artikel wat tips hoe je adobe illustrator snel onder de knie kan krijgen.

Wat is Adobe Illustrator?

Allereerst is het belangrijk te weten wat Adobe Illustrator nou precies is, het is geen photoshop programma maar een programma van Adobe waarin je illustraties kunt maken en bewerken. Dit kan tegenwoordig zowel op je laptop of computer, maar ook op je tablet. Met dit programma kan je met precisie werken aan je illustraties en deze ook zo nauwkeurig mogelijk ontwikkelen. Het neemt echter veel tijd in beslag en het kan soms erg complex zijn. Daarom is het belangrijk om dit programma alleen te gebruiken als het visuele aspect van uw project het belangrijkste is, bijvoorbeeld een bepaald logo.

Tips en tricks

Allereerst is het belangrijk om de tijd te nemen om het programma zo goed mogelijk te gebruiken. Ga er niet hals over kop mee aan de slag, want dan zult u het naar alle waarschijnlijk niet snappen. Maak er dus tijd voor vrij en wees geduldig. Een handige optie om snel iets te begrijpen is door het volgen van YouTube tutorials van designers of experts hierin. Deze video’s kunt u namelijk altijd pauzeren om het zelf ook uit te voeren. Mocht je er niet uit komen of het programma op een professionele manier gaan gebruiken dan is het volgen van een cursus Illustrator bij bijvoorbeeld www.learnit.nl een aanrader.

Met deze tips hopen wij dat je al een stuk verder op weg bent om een expert te worden in illustrator.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *