Een aantal tips voor de beste actie video’s

Met een action camera is het mogelijk om allerlei leuke actie video’s te maken. De camera’s zijn enorm klein en daar kunt u onwijs leuke video’s mee maken. In dit artikel geven wij wat tips weg hoe u de beste actie video’s kunt maken. Zo kunt u voorbereid beginnen met filmen!

Stap 1: Kies wat u op film wilt

Het is belangrijk om te weten wat u wilt gaan filmen. Dan kunt u zich aanpassen aan het filmmoment. Als u bijvoorbeeld een salto wilt filmen, is het belangrijk dat u voordat u de salto neemt, begint met filmen. Zo krijgt u het hele actiemoment op film.

Stap 2: FPS

U kunt op de action camera de frames per second (FPS) kiezen. Hoe hoger de FPS is, hoe sneller het beeld beweegt. Let wel op dat het dan ook meer data in beslag neemt op uw SD-kaart.

Stap 3: Volle batterijen

Wees voorbereid op alles en neem een aantal volle batterijen mee. Dit maakt het voor u mogelijk om de hele dag te filmen. Zo hoeft u niet meer naar huis te gaan om batterijen om te wisselen.

Stap 4: Extra SD-kaarten

Eigenlijk voor dezelfde reden als stap 3, wees voorbereid en neem een aantal extra SD-kaarten mee. Zo heeft u genoeg geheugenkaarten om content op te slaan.

Stap 5: Test het beeldmateriaal

Neem op wat u uiteindelijk wilt filmen. Op de action camera kunt u vervolgens zelf bekijken hoe dit filmpje is opgenomen. Wat kan er beter? Dan kunt u het bij de volgende video verbeteren.

Stap 6: Neem de video op in verschillende standen

Probeer de video op te nemen met een borstband, polsband of hoofdband. Vanaf welk standpunt wilt u het filmen? Wat ziet er het beste uit?

Stap 7: Film een aantal keer

U kunt dezelfde actie video een aantal keer filmen zodat u later de beste kunt uitkiezen.

Stap 8: Monteren

Nu kunt u monteren en het filmpje verfijnen totdat u tevreden bent. Er zijn meerdere softwares beschikbaar die het mogelijk maken video’s te optimaliseren.

Er zijn verschillende action camera’s beschikbaar, zowel Full HD als 4K/Ultra HD.   Dit zijn een aantal tips om de beste actie video’s te maken met uw action camera. Zo bent u altijd voorbereid en vergeet u niets!

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *