Tips om je eigen videoproductie te maken

Heb je altijd al je eigen videoproductie willen maken, maar weet je niet wat je allemaal nodig hebt of waar je moet beginnen? Lees dan snel verder. In dit artikel lichten wij toe waarom het handig is om een videoproductie te maken, hoe je dat het beste kunt aanpakken en wat je allemaal nodig hebt hiervoor. Hierdoor is het maken van een eigen video een piece of cake.

Wat heb je allemaal nodig

Allereerst is het belangrijk als je een videoproductie wilt maken om een kwalitatief goede camera paraat hebt staan. Daarmee bedoelen we geen mobiele telefoon, hoewel deze tegenwoordig ook mooie video’s kunnen maken. Met een camera kan echter makkelijk gemonteerd worden als er meerdere stukken video’s aan elkaar moeten geplakt worden of aangepast moeten worden. Wil je een echte professionele video maken, dan is een green screen ook een vereiste. Zo kan je op deze schermen namelijk je presentatie op af laten spelen, maar ook mooi je huisstijl gebruiken die je toepast op je website, zo ziet een video er al snel wat professioneler uit.

Waarom zou je een videoproductie maken?

Wellicht denk je nu, waarom zou ik eigenlijk zo’n video maken en er zoveel moeite voor doen? Nou de reden hiervoor is, is dat video’s veel meer effect hebben dan je misschien wel voor ogen had. Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat bezoekers van een website een video veel langer onthouden dan je misschien wel zou denken, zo’n 80% onthoudt deze video namelijk nog een maand nadat ze deze gezien hadden. En van deze percentage onderneemt nog eens 46% actie. Zo is het dus erg waardevol om een video bijvoorbeeld over een product te plaatsen of een review hierover te geven. Je kan er dus winst mee maken.

Wil je echt een professionele video maken? Dan is het wellicht een idee yourwebinar in te schakelen op www.yourwebinar.nl. Dit bedrijf is namelijk gespecialiseerd in het maken van een professionele videoproductie en monteert de video ook voor je. Zo hoef je je alleen nog maar druk te maken om de inhoud van de video.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *